Alla inlägg den 28 augusti 2016

Av A och M - 28 augusti 2016 05:28


 

Idag var det event på Lokes skola. Först ett Welcome new families-event som vi besökte lite kvickt. Det visade sig mest vara kindergartenrelaterat, men vi fick träffa två av de tre lärarna för femteklassarna och se ett par klassrum. Vi vet ännu inte vem som blir Lokes lärare, eller vilken klass han ska gå i. Det annonseras på väggen till skolbiblioteket på måndag.

Efter sådär 30 minuter och lite frukt lättade vi från välkomstevenemanget och tog en sväng uppåt stan, i delar vi inte varit i förut. Först en fika, sen en titt i The Cheese Board, en utsökt liten ostbutik, innan vi avslutade i en nyfunnen matbutik av det lite tjusigare slaget. Loke fick provsmaka en kaka och jag fick en liten drink på tequila och apelsinjos. Den var inte så god, men för att vara trevlig sa jag att den var det och då fick jag en citruspress och en tequilarabattkupong på två dollar. Lyckat!

Efter det gick vi tillbaka till skolan och åt grillkorv med chips och kände in skolgården, som Ernst skulle ha sagt. Loke suktade hårt efter att få vara med och spela fotboll, men vågade inte fråga och tyckte det var för pinsamt att låta mig eller Maths fråga åt honom. Till slut segrade fotbollssuget iallafall och vi kompromissade med att be en lärare fråga om han fick vara med. Sedan såg vi inte honom på en timme. Eller jo, det gjorde vi, men bara på håll. Han hade till och med pratat lite med någon. Snacka om att fotboll förenar!


En kul grej är att de har en liten trädgård på skolgården och en lektion varannan vecka är Gardening! På en annan kant har de äppel-, apelsin- och citronträd. Jättetrevligt!

Här är fruktträden, fulla med frukt även om det syns lite dåligt.


en annan kul sak med The Welcome Back BBQ var att de hade dj (som också har gjort graffitin högre upp i inlägget) och han rappade en welcome back-låt! Festligt värre. (Jag gjorde förresten ett verb av graffiti. Att... Ja. Ni fattar. Det blev inte helt lyckat kanske.)



Ovido - Quiz & Flashcards