Alla inlägg den 6 augusti 2016

Av A och M - 6 augusti 2016 20:02

Så har vi avverkat vår första road trip söderut. Planen var Big basin state park för att titta på imponerande redwoodträd, via museum och Santa Cruz till Monterey och Gilroy innan återkomst hemmet. In i bilen med ungar och packning och frukt och sånt. På med GPS:en. Noll träff på Big basin. Noll. Inget på adress, inget på namnet, det var inte ens en jävla point of intrest! Asså ursäkta, men den finns med i varenda guidebok, så HUR kan det inte vara en point of interest? Vid det här laget började en lite stressad otrevnad smyga sig över oss. Samtalstonen hårdnade en smula i kanten och vi började misströsta om resa genom vackra bergslandskap etc. och såg framför oss en ocharmig motorvägsfärd direkt till Santa Cruz. Då gjorde Maths det enda rätta - han googlade och print screenade färdvägen och bam! vi var på väg.

Guidebooken hade rätt om fantastiska, snirkliga vägar över bergen. Det var så tvära kurvor att vi nästan krockade med oss själva. Och den där hastighetsbegränsningen på 25 mph verkade bara gälla fega turister. Vi hittade ett riktigt vilda västern-samhälle där vi käkade lunch samtidigt som ett gäng pantertanter. Det var humor för vad servitören än bar ut till dem hade de ingen aning om vem som beställt vad.

Med lika delar tur och skicklighet lyckades vi ta oss till Big Basin iallafall och det var fantastiskt! Iallafall för vissa. Från juniorsidan hördes saker som "Ok, det är ju fint och så, men det är tråkigt att bara gå omkring." och "Asså... vad är grejen med det där redwood egentligen?" Att det är träd som kan bli över 2000 år, mer än 100 meter höga och så tjocka att bilar kan köra igenom dem imponerade nada.

Efter skogen kom museum. Nu hade vi GPS på vår sida så det verkade enkelt. Ja, förutom att den totalt tappade koncepterna på snirkelsnorkelvägarna och ibland visade att vi stod bak och fram eller mitt ute i skogen. Sunt förnuft tog oss dock tämligen kvickt till destinationen - Bigfootmuseet! Låt oss stanna vid att det var en upplevelse. Verkligen. En upplevelse. Och helt gratis! Bara man donerade två dollar per person.

Med gigantiska apmänniskor på näthinnan drog vi vidare till Santa Cruz och vårt förbokade och förbetalade hotell. Det gick som på räls! Att köra dit alltså. Det var bara det att de inte hittade vår bokning sen och fick ringa och dubbelkolla med bokningsföretaget som ville prata med mig och medan vi pratade ville de ringa managern som var den som ringt upp från början och som stod framför mig, så de gjorde de det. Och bokningen fanns. Bara inte på det namn de hade letat på.

För att göra en lång historia kort: vi hamnade på nöjesfält på stranden och det var toppen! Genom att köpa varsin Pepsi-produkt fick vi köpa åkband för 13 dollar istället för 34 och jag lovar att på oss gjorde de ingen direkt vinst!

Det var superfint på The Boardwalk med alla kulörta lyktor och havet precis intill. Faktiskt magiskt!

Ovido - Quiz & Flashcards