Alla inlägg den 8 september 2016

Av A och M - 8 september 2016 17:54

Som gästlärare får man ibland rycka in där det behövs och ingen utmaning är ju för svår eller konstig för en akademiker. Igår diskuterade jag och Jonas Wellendorf värmenivån på kontoret och han sa att han brukar lämna sitt fönster öppet över natten. Men, sa jag, finns det inte en risk att man kommer hit på morgonen och har typ en örn på kontoret? Nä, sa han (fast på danska), det har aldrig hänt. Idag hade det hänt. Inte en örn, men väl en duva hade tagit sig in hos administrationen och duvan var inte helt nöjd med situationen förstod man. Vi, dvs jag och Seth från italienskan, försökte skrämma den ner i det öppna fönstret. Det slutade med att den flög över rummet och in i fönstret där. Nu låg den iaf still och jag kunde öppna fönstret och lyfta ut den på avsatsen utanför fönstret. Väl där flaxade den över kanten och försvann. Hoppas den klarade sig.


Efter duvdramatiken hämtade jag städprylar. UC Berkeley har skurit ned på lokalvården, så om någon tycker det är skitigt på kontoret får man städa själv. Eftersom det virvlar omkring jättedammråttor på mitt och Jacksons kontor så tog jag ett varv med en Swiffer och torkade bort de värsta fläckarna på golvet. Även skrivbordet fick sig en dust. Som min farfars kusin Carl Gustavson i Ohio sa till mina föräldrar: Nu har Caryl varit här och dustat. Men här var det jag som fick dusta.


Maths

Av A och M - 8 september 2016 17:10

Man går fel i hettan och kommer upp för en backe. Når krönet. Vad det är fint att komma vilse ibland.

Av A och M - 8 september 2016 06:58

Idag började min English in action-kurs. Min partner hette Roger och redan i vår inledande e-postkonversation fick jag onda aningar. Försökte strunta i det och förhålla mig öppen och positiv i vårt möte idag, så jag kom dit med glad min trots allt. Efter fem minuters samtal kände jag att det här skulle bli en av de längsta timmarna i mitt liv. (Förusatt att man definierar "samtal" som "en part mal oavbrutet på utan att så mycket som slänga ett öga på den andra")

Roger var helt enkelt en självupptagen, pensionerad gnällmåns. Or as we säg in inglish: He was a praktass! Det var för all del störande att jag som var där för att praktisera min engelska fick typ 15% av samtalstiden och att han var helt ointresserad av vad jag flikade in, men kulmen var ändå när han sa att det verkar som att vissa amerikanska män nuförtiden "find asian women hot". Som tur var hade samtalstimmen gått då och nej, det blir inga fler. Det vågade jag inte säga till Roggan, men jag sa att nu går vi hem och funderar på om vi kan tillföra varandra något och så hörs vi på e-post.

Troligtvis skulle jag kunna tillföra honom en himla massa om han lät mig öppna munnen, men det han kan tillföra mig är inget jag vill ha.


Anna

Jag har ingen bild på Roger tyvärr, men ni får se rödvin på burk istället. Ungefär lika illa.

Ovido - Quiz & Flashcards