Alla inlägg den 6 september 2016

Av A och M - 6 september 2016 01:04

   

Idag är det Labour Day här och det är en helgdag. Butikerna kör hårt på Labour Day Sale, men skolorna är stängda och många har ledigt från jobbet. Hemmafruns arbete tar dock aldrig slut som ni vet, så en ledig dag är bara till för att hinna göra lite mer.

Idag har husmor till exempel slitit hårt med att klippa kuponger och värma rester till lunch. Ja fy vad man får stå i. Och som om inte det räckte har jag tvättat och klippt ner växtligheten på uteplatsen innan den tog över helt och förvandlade vårt liv till Triffiderna 2 - mördarkaprifolen anfaller. Sen sopade jag verandan och bakade bröd. Det doftar gott iallafall.

Har jag förresten berättat att vi har tvättstuga ute? Det funkar ju här eftersom det är så himla torrt. Säger alla. Ska tänka på det nästa gång vår granne berättar om hur mycket det regnade förra vintern och att vårt garage fylldes med nästan en meter vatten. Torrt och säkert. Det känns bra!

Vi har förresten en ny kolobri-matare! Den gamla blev ju totalt demolerad i något vi antar är ett ruskigt sabotage.

Scenen en tidig morgon vid halv tio: Vår trädgård. Ett gult träklot. Två decimeter bort vår fina hummingbird feeder slagen i spillror! De delikata blomklockorna söndertrasade och taket i en ledsen hög bredvid. Fruktansvärt! Troligen har vi en sinnessjuk kolibrihatare i grannskapet som drevs till detta illdåd i galet vredesmod en sen kväll när hen hörde oss fröjdas åt kolibrihanarnas våldsamma revirslagsmål och sedan skred till aktion med ett träklot utan fingeravtryck. Otäckt! Alternativt har klotet legat där ett tag och ekorren eller en katt har råkat hoppa ner mataren, men det känns inte alls lika sannolikt.

Nå, idag monterade Maths upp vår nya och nu hoppas vi förväntansfullt att ryktet om nya, heta stället för kolibris ska börja spridas.



Ovido - Quiz & Flashcards