Alla inlägg den 3 januari 2017

Av A och M - 3 januari 2017 20:11

Från stilla, vackra La jolla vid havet styrde vi kosan mot Los Angeles för att landa ett par nätter i Anaheim. Vid inte så stilla, vackra Express Inn vid vägen. På baksidan fanns iallafall ett litet torg med tvättomat och nagelvård så jag vaxade ögonbrynen (med uppsvälld, röd panna som resultat!) och gjorde pedikyr och så körde vi ett par maskiner. Lite poolhäng i den illa skötta poolen hann vi också med innan shopping och middag.


Morgonen därpå var det tidig uppstigning och iväg mot Disneyland! In i bilen, ut på vägen och... av vägen. Vi körde typ tre minuter, sen var det parkering och transferbuss som gällde och det tog förstås lite tid, även om de var otroligt snabba på att få fram bussar och slussa iväg folk.


 


Disneyland var... ja, inte som Universal. Det kunde vi enas om. Men det var ändå trevligt och paraden var rolig att se både kväll och dag. Åkturerna var lite lama i ärlighetens namn, men det var förstås en upplevelse att bara ha varit där. Vi åkte en berg- och dalbana inne i ett berg och den såg helt oförarglig ut utifrån, men inne i berget fanns en galen yeti som vrålade efter oss titt som tätt. Bäst var när C3PO körde oss ut i rymden utan att kunna manövrera rymdskeppet, tyckte jag och Maths. En 3D-ride som var både rolig, svindlande och fint gjord. Lite i kortaste laget, men med tanke på kötiderna kanske det var bra! Barnen tyckte det bästa var bilarna som man fick köra helt själv på en bana, för det kändes som att köra bil på riktigt sa de.


 

Det var galet mycket folk eftersom det var jullov, så det var lite svårt att hålla ihop oss alla. Ganska snart delade vi upp oss och sammanstrålade sedan för mat och samvaro. Vi hade bestämt oss för att se fyrverkerierna halv tio, så trots att vi var på plats åtta på morgonen hängde vi i. Halv tio var det så dags! Plötsligt ropades det i högtalarna och vi gjorde oss redo, bara för att få veta att det var inställt. Snopet! Det var ändå väldigt vackert i mörkret med allt som var upplyst och ljusdekorerat.


 

Sent om kvällen anlände vi hotellet igen och slocknade nog rätt omgående allihop. Lång och intensiv dag tog ut sin rätt och dagen därpå nya äventyr. Mot Hollywood! / Anna

Av A och M - 3 januari 2017 19:23

På väg mot San Diego åkte vi på de rakaste vägar som vi någonsin rest på över ökenlandskapet. Joshua trees i mängder.


   

Vi anlände till ett inte så varmt, men blåsigt La Jolla i San Diego. En härlig varm pool och bubbelpool på innergården gav oss ändå en badsemester över jul. Från balkongen kunde vi se vågorna slå in mot stranden. I San Diego skulle vi fira jul, men det är svårt att få den riktiga julstämningen att infinna sig bland palmerna. Familjen Eibl från Berlin slöt upp på juldagen och det var trevligt att ses igen. Nästa gång i Berlin kanske? San Diego är en gammal stad, med Kaliforniska mått mätt och turistfällan gamla stan gav en aning om hur det kan ha varit i början. Alla städer/platser som heter San eller Santa någonting har haft en missionsstation som staden sedan vuxit fram runt.

 

I San Diego besökte vi hangarfartyget USS Midway som idag är museum. På fartyget fanns stationer där man kunde träffa veteraner från de olika krig som fartyget varit med i, men även en andra världskrigsveteran. Fartyget byggdes och sjösattes i slutet av 40-talet och fick sitt namn efter slaget om Midway, en atoll i Stilla havet, mellan USA och Japan. Det sista kriget det var med i var Operation Desertstorm, eller Gulfkriget som det är mer känt som i Sverige.

   

Mycket var stängt under julhelgen, så Anna, Maths, Elmo och Loke passade på att gå på bio och se Star Wars Rogue One. Mycket lyxig upplevelse, med fällbara fåtöljer och fotstöd. /Maths


Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards